torsdag 12 november 2009

Ishbel

Jag gillar hösten. Alla färger och den klara luften. Nu är det redan november och det blir mörkt tidigt. Då kan man tända ljus och sitta i soffhörnet och sticka och lyssna på radio eller läsa en bok. Höst i Skåne är ibland storm och regn, dimma och leriga vägar efter böndernas arbete med att ta upp sockerbetor. Men idag har solen nästan orkat fram och jag har passat på att fotografera.


Här är en bild på min färdiga Ishbel. Den är stickad i Visjögarn från Östergötlands ullspinneri. Just den här härvan köpte jag för länge sedan. Den har legat i hyllan och jag har funderat över vad den skulle bli. Tyvärr vet jag inte längre vad färgen heter.

Jag tycker att den passar bra till Ishbel.Mönstret finns i två storlekar och jag har gjort en lite mittemellan eftersom jag ville utnyttja garnet maximalt. Faktum är att det saknades lite garn mot slutet, jag har blandat med andra garner, ett varv här, ett varv där. Det är fördelen med ett stort garnförråd, alltid finns det något som passar!
Storleken blev jag också nöjd med. Passar både som sjal att ha över axlarna och som halsduk.


Annars blir det mycket julklappsstickning nu. Tänk att vi snart är där igen! Jag försökte blunda när jag kom in på Åhlens och såg allt julpynt. Vill helst vänta med så'nt åtminstone till första advent.

19 kommentarer:

Sommarträdgården sa...

Vilken härlig blogg med alla stickad grejer,gillar vantarna och sjalen,jättfina,finns det mönster till sjalen?
Carina

teresa sa...

Så otroligt vacker sjalen blev! Har länge gillat Ishbel, men din variant var nog den vackraste jag sett hittills! Och så vacker du är i den - grattis! Superfina bilder.

Rosenvante sa...

Du lyckade verkligen ta rätt garn och färg. Supersnyggt.

Ullgarnet sa...

Åh så fin!

fale artut sa...

Men så fin den blev i färg och form, och fin storlek! Du är jättefin själv också!!

ANNEPÅLANDET sa...

Så vakker den ble, din Ishbel! Flotte farger!

Kreativa Hanna sa...

Så fin den blev, verkligen ett perfekt garn för den sjalen:D

Kattis sa...

Otroligt fin!!!!!!!!!!!!!!!!

Strumpstickan sa...

Vackert!

miastick sa...

Åh vilken vacker Ishbel! Och du är också otroligt vacker i den!

agge sa...

Hej Garnhumlan!! Å vad du är duktig. Vilka jättefina alster du gjort . Nu blir ju jag också sugen på att sticka. Ha en bra helg. Agneta

Elisabeth sa...

Så fin, den glöder ju! Jag håller med, det är alldeles för tidigt för julpynt...

Boel sa...

Så fin Ishbel -helt rätt kombination av garn och mönster!! Jag stickar också på en just nu fast i rött (blir kanske en bra julsjal).

The Willow Fairy sa...

Vad vacker den är, har planer på en Ishbel så snart julkapparna är färdigstickade. Hur mycket garn går det åt? På ett ungefär? Har spunnit 465m tunnt garn klart idag. Jag hoppas att det räcker.

metamorphosis sa...

Underbart vacker blev den då iaf, oavsett vad garnet hette!

Mia stickar sa...

Så vacker så vacker så vacker! Du har verkligen lyckats!

Sanna T Sköld sa...

Sååå vacker din Ishbel är!!! Tänker nästan på norrsken eller något i den vägen.

Pixi sa...

Håller med dej om att julen får minsann vänta tills den 1 advent!! Så vacker sjalen blev ,härliga färgkombinationer!! =)

HomeRiver sa...

Vilken härlig sjal!