söndag 23 augusti 2009

Nystart

Sensommar, skördemånad, semesterslut, skolstart.

Nu ska allt bli som vanligt igen. Minst en vecka har jag tänkt börja skriva på bloggen igen, men det är lite trögstartat. Började med att byta lite färger på sidan för att pigga upp lite.

Koftankofta
Jag börjar med att berätta om Koftankoftan. Himla kul stickning. Och fantastiskt roligt att följa alla andra som stickat på sina koftor. Tänk, vad olika koftorna har blivit. Och så fina!!
Min kofta är stickad i växtfärgade restgarner och Visjögarn. Och en och annan annan rest,när det växtfärgade tog slut. Tvåtrådigt vävgarn, filtgarn och Sn2. Ju mer jag stickar i Visjögarnet, desto mera tycker jag om det. Det är ett garn som har kvar den rätta ullkänslan och samtidigt är så mjukt att man kan bära det direkt mot kroppen. Knapparna är mörka pärlemorknappar, köpta här.

Jag har använt stickor 4 mm.


Det här är ett bra sätt att sticka på, uppifrån och ner. Jag fick min kofta lite stor över axlarna från början, men efter att ha rivit upp och stickat om har det gått som på räls. Koftan är lite formad efter kroppen, med minskningar mot midjan. Något som jag tycker är både snyggt och bekvämt.
Jag är helnöjd med min kofta och kommer säkert att sticka flera efter samma princip.

Till sist. Tack till Tant Kofta för att du delat med dej av dina erfarenheter och lagt ner tid och energi på att förmedla dem till oss andra!

11 kommentarer:

Bente sa...

Den blev jättefin. Härlig höstkofta.

fale artut sa...

Oh, så GOA ni ser ut, Koftan och Du!
Jättefina!

Marika sa...

Supersnygg, passar dig väldigt bra!

Soili sa...

Verkligen snygg höstkofta.

Rosenvante sa...

Verkligen supersnygg. Härliga färger, gillar dem skarpt.

The Willow Fairy sa...

Vilka vackra växtfärgningar. Härligt jordnära färgskala, och de kommer verkligen till sin rätt mot det grå garnet.

Katrina sa...

Verkligen jättefin kofta! Du fick till det superbra! Följer koft-bloggen, tänkte göra min egen någongång. Blir det så här fint så, ja, det är en motivation till att sätta igång.

Kattis sa...

Superduperfin!

Mia stickar sa...

Ser helfin ut! Läcker randning!

stickresan sa...

Supersnyggt, så härliga färger och snygg passform.

Anonym sa...

Vad du är duktig,