söndag 26 juli 2009

Semesterstickning?

Jag har köpt en bok om sockor. Knitting on the Road, av Nancy Bush, en av mina favoritsockdesigners. Jag tycker att titeln på boken passar väl så här i semestertider. Den innehåller sockor inspirerade av författarens resor i Europa och USA. Jag tycker att hennes mönster är så där lagom. Ofta väldigt vackra utan att vara överarbetade. Många av mönstren skulle jag gärna sticka, men jag har börjat med Conwy. Conwy är namngiven efter en medeltida stad i Wales.


Modellen har lite högre skaft utan att nå till knäna, men är ändå format lite grann. Jag har stickat mina i Regia Design Line med stickor 2,25 mm.


Jag tycker att Conwy var roliga att sticka och de sitter bra på foten. Jag brukar tycka bäst om enfärgat garn till strumpor, men den här gången är jag nöjd med hur det tar sej ut i det melerade garnet.

6 kommentarer:

Marika sa...

Conwy är ett trevligt mönster, jag har stickat det 2 ggr faktiskt, det är nog det enda sockmönster jag använt mer än en gång.

The Willow Fairy sa...

Snygga sockar, lagom arbetade som du säger. Och vilken rolig titel på en sockbok, jag antar att vi får se fler av modellerna här framöver?

Tina sa...

Kul bok och fina sockar !
Helt lagom arbetade.
Svårt att hitta bra mönster till melerat garn ,du har lyckats !

fale artut sa...

Den boken har jag och jag gillar den! Det är "precis lagom".
Snygg färg!

teresa sa...

De sockorna blev väldigt vackra! Tycker inte att mönstrat garn brukar bli bra till mönstrade strumpor, men här blev det ju en fullträff. SÅ fina.

Boel sa...

Håller med de andra. Superfina sockar där mönstret fungerar mycket bra med det melerade garnet. En bok som jag kanske ska läggga på min önskelista...