lördag 23 april 2016

Med ugglor i trädgården

 Det händer mycket i trädgården nu. De allra tidigaste vårlökarna har fått lämna plats för narcisser och tulpaner. Fruktträden är precis på väg att börja blomma och det är hög tid att sätta potatis.
Min nya uggletröja är precis lagom varm.


Den här tröjan finns i nästan 8 500 projekt på Ravelry, så jag är långt i från ensam om att ha stickat den. Eftersom garnet är ganska tjockt går den snabbt att sticka. De flesta av mina tjockare ylletröjor är alldeles raka i modellen och blir då lite bylsiga, men den här är lite figurformad, vilket jag gillar. Minskningar och ökningar sitter på ryggsidan.


De söta ugglorna gör man genom att sticka flätor. På min tröja, i storlek 40", var det 20 ugglor. Perfekt projekt om man inte stickat så mycket flätor innan. Ögonen är knappar. Lite tidsödande och pilligt att sy i hela 40 stycken. Tur att bästa Paula var snäll och gav mig knappar från sitt scrapbookinglager.


Beskrivning: 
Owls av Kate Davies. Beskrivningen är på engelska, men är lätt att följa. Jag gjorde min tröja några cm längre än anbefallt, och lade till några förkortade varv överst på bakstycket innan jag började på ugglorna.
Garn:
Ecological Wool® 8063  i färgen Latte.
 Jag gillar det garnet mycket. Mjukt och trevligt och, enligt mig osticksigt. Det enda tråkiga är att garnet kommer i stora nystan med 250 gram. Jag köpte 2 nystan och fick mera än hälften kvar av det andra.
Stickor:
5,5 och 6 mm.


Nöjd!9 kommentarer:

Heidi sa...

april är en härlig tid på många sätt:)

Jag gillar verkligen din uggletröja, den är jättefin! jag var själv länge sugen på att sticka en egen... men den har hamnat väldigt långt ner på min lista:)

Garnhumlan sa...

Jag har också tänkt på den väldigt länge. Nu är jag glad att jag kom till skott!

Katrina sa...

Har sett det här mönstret. Vad fin tröjan blev!

Katrina sa...

Har sett det här mönstret. Vad fin tröjan blev!

Garnhumlan sa...

Tack,Katrina

Karin Petersen sa...

Åh, vad fin den blev!!!!
Karin

Garnhumlan sa...

Tack, Karin

Linda sa...

Så himla fin! Jag gillar uggletröjorna, de har verkligen något speciellt och din är inget undantag.

Unknown sa...

Så trevlig din sida alltid är och uggletröjan är verkligen mycket fin! Skulle jag kunna tänka mig att sticka om jag får upp ångan någon gång.
Kul att rubriken på mitt senaste inlägg kom med i länken till min blogg! Jag vill kalla det stickcafé men hade framför allt glömt att du faktiskt kallar det för stickegille. Hoppas det är okej för dig! Blev gullungen glad för dock-kläderna?