lördag 15 februari 2014

Det är något särskilt med att sticka strumpor.När jag satt och stickade på de här strumporna på en julmarknad kom det fram en gammal dam till mig och började prata. Hon berättade att hennes man alltid bär hemmastickade strumpor. Hans mor och hans moster hade stickat strumpor till honom så att det skulle räcka hela hans liv. Det fanns ännu flera par i en låda i hans garderob. Efter en stund dök mannen själv upp och jag fick se hans strumpor, fint stickade av hans mor för 35 år sedan.


Det är mycket man får vara med om när man hantverkar. 
De här strumporna är stickade på samma sätt som de i de föregående inläggen. Nu ville jag prova material. Jag tycker mer och mer om obehandlat ullgarn. Visst slits det snabbare än garn med lite konstmaterial i, men känslan av den rena ullen är faktiskt oslagbar. Vi får se hur länge det håller. Garnet är Morjärv, tvåtrådigt, ren ull.


Skaften är ribbstickade med inspiration från den här boken. Det här paret är på stickor 3 mm, och jag tycker resårmönstret är fint, men det blir säkert ännu vackrare i ett tunnare garn.


Nöjd. Riktiga myssockor!


Härliga tulpaner fick vi av gästande släktingar i veckan.

Önskar dig som läser en härlig helg!

3 kommentarer:

heidi sa...

vilka fina sockra du har gjort! och vilket fint kantmönster det är!

visst är det härligt att sticka i obehandlad ull, men för mig handlar det om att sockar stickade i sockgarn - som ju oftast har 25% polyester - filtar, inte så mycket, men lite grann. tillräckligt mycket för att jag skall inse att om jag stickade sockar i obandlad ull, så skulle det enbart sluta med att dom filtade ihop fullständigt:)

Melody and M.E sa...

Vilka vackra skaft! Den här vintern har det inte blivit mycket stickat här, mina fingrar vill inte hänga med riktigt.
Kram M.E

Mia stickar sa...

Det är ju jättefina skaft! HAr lite hatkärlek till ull eftersom jag är väldigt stickkänslig så jag gillar de lite behandlade blandgarnerna!