söndag 21 juli 2013

Mitt nya virknålsetui


Varma sommardagar jobbar jag helst inte med ullgarn. Denna helgen har jag i stället virkat i bomullsgarn. Idén fick jag av 365 saker du kan sticka. Perfekt att ha i händerna en varm sommardag när man knappt orkar något alls. Beskrivningen är hämtad från en tysk blogg, men kan man inte detta fina språk finns det även en liten inledning på engelska. Dessutom finns det fina fotografier och diagram som beskriver hur man gör.
Jag fick användning för en del restgarner, 175 gram, vilket gör mig extra nöjd. Drops Muskat, lite av Stoff och Stils bomullsgarn och lite Drops Safran. Virknålen jag använde var 3 mm.Alla mina virknålar, utom de supertunna som jag ärvt efter mormor, finns nu i det här fodralet.


Och den fina gröna knappen kommer från mormor. Har kanske suttit i en ulljacka på trettiotalet?

Jag brukar inte virka så ofta. Mest blir det grytlappar. Det här var en ny grej för mig. Jag gillar stilen på fodralet. Får väl hålla ögonen öppna för fler idéer på virkfronten.3 kommentarer:

Karin Petersen sa...

Vad du är flitig alltid!!! Blir avundsjuk på din energi.
Jättefint virknålsfodral!
Hoppas att vi ses snart!
Hälsningar Karin Petersen

heidi sa...

vilket fint och praktiskt virknålsfodral!

Melody and M.E sa...

Så fint fodral! Det ska jag verkligen försöka göra i höst när jag får fart på mitt handarbete igen! Just nu ligger alla mina virknålar i en ask och alltid svårt att hitta rätt nål! Och så är det så roligt att kunna använda restgarner som bara ligger och tar plats!
Hoppas du har en skön sommar! Nu börjar dock kvällarna bli mörka och man påminns om att det
kommer en höst1 Men tills dess njuter vi!
Kram
M.E (Melodys matte)