söndag 23 juni 2013

En vanlig söndag


Dagen började med en tur till jordgubbslandet. Det är riktig lyx att äta sig mätt på jordgubbar från egna landet. Hade sällskap med familjen koltrast som just nu har bråda dagar med sina nyss utflugna ungar. Sockan från förra inlägget är färdig. Gillar färgerna. Socka nummer två får komma när lusten faller på.


För nu kom den här emellan. Blev så inspirerad av Dödergöks fina restgarnssjal


Jag har länge haft en korg med restgarner i lacegrovlek och funderat på hur jag skulle få ihop det. Men nu fick jag alltså svaret. Nu är det dags för kanten och jag härmar Dödergök skamlöst och gör på samma sätt som hon och tar kanten från Haruni. Det finns många fina varianter av den sjalen, jag tycker att de med slätstickad kropp är finast.

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Härlig glad-socka! och mycket vacker restgarnssjal - visst är det fantastiskt att även resterna kan bli till något så fint.

Heidi sa...

Wow!

ja, jag har också sett dödergöks inlägg om restgarnssjalen och det blir ju sååå fint! precis som din!

jag kan mycket väl förstå att den kom emellan:)

fast sockan är fin den med, härliga somriga färger:)

Linda sa...

Restgarnsprojekt är nästan de roligaste, de blir oftast snyggare än vad man kan tro! Din sjal är jättefin och färgkombon på sockan är verkligen pigg.

Karin sa...

Hallå mitt i sommaren. Det låter att äta sig mätt på jordgubbar, saknar mitt gamla land helt klart. Fina sommarsockar, ha en fin sommardag Karin