tisdag 2 oktober 2012

Kofta till Fia


Ytterligare en kofta har det blivit. Den här har legat klar länge i väntan på bloggning. Stickad efter ett mönster från Garnstudio. Jag har förstått att det finns en hel del som inte är så förtjusta i Garnstudios mönster, att det finns mycket fel och att de är svåra att sticka efter. Jag kan inte hålla med. Kanske beror det på att jag ytterligt sällan följer ett mönster utan i stället får en idé, sedan stickar jag lite efter eget huvud och önskemål. I det här fallet har jag i alla fall följt mönstret och det var inga problem alls. Jag har dock lagt till ungefär fem cm på längden.
Koftan är stickad i Drops Alpaca. Modellen finns i flera färgvarianter och jag har valt den med grön bottenfärg. Det finns en del trevliga detaljer på modellen så som förkortade varv i nacken.Jag har tidigare stickat samma modell, men då i en annan färgkombination och utan knäppning fram. Dottern önskade en kofta i stället.Knapparna är ljusa pärlemorknappar från Stoff och Stil. Klart prisvärda.

11 kommentarer:

disa sa...

Åh, otroligt fin!!!! =)

Karin sa...

Hej! Å vilken superfin kofta! Önskar verkligen att jag hade mera tid över för att sticka, det var så länge sedan och jag blir verkligen sugen igen när jag ser sådana här fina koftor. Karin

Monita sa...

Otroligt fin kofta!

Mia stickar sa...

Så fin kofta och så fin dotter!

torirot sa...

Nydelig jakke! Og flotte bilder også!

Pysselfarmor sa...

Fantastiskt fin!

Myggan sa...

Hej Humlan! Nu har jag bläddrat igenom en massa inlägg hos dig, vilken massa fina saker du gör. Och vilken vacker modell du har i din dotter.
Jag håller med om att sträva ullgarner är de bästa. (även om jag har fastnat för mohair just nu)
/Anna

Linda sa...

Åh, vilken härlig kofta! Och jättefina bilder på din dotter. De passar för varandra.

Ina sa...

Vilka härliga färger!

Ina sa...

Vilka härliga färger!

sanna sa...

Snygg, jättesnygg! Gillar färgerna du valt, en riktig sommarkofta. :)