söndag 22 april 2012

Favoritkofta


I dag regnar det. Ett välkommet vårregn som förhoppningsvis väcker till liv de frön som jag har petat ner under de senaste veckorna. För våren är på väg, även om jag är stelfrusen om fingrarna efter en tur med hundarna.


Min kofta har varit färdig länge redan, jag har bara inte kommit mej för att skriva om den. 
Mönster: Kofta med ok från Garnstudio. Fast jag har gett den namnet Spirea, för att kunna skilja den från andra koftor jag gjort. Som vanligt har mönstret fungerat som ett stöd och utgångspunkt. Koftan stickas nerifrån och upp och först ersatte jag beskrivningens mosstickade nederkant med en rätstickad. Jag förlängde livet med fyra cm, men i efterhand kunde den varit ännu lite längre. Ärmarna är långa i stället för 3/4-ärmar och har också de en rätstickad mudd. Det spetsmönstrade oket har fått en bård utbytt mot mosstickning och i halsringningen finns en slätstickad kant som får rulla sej utåt.
Garn: Cascade 220 Heathers. Ett av mina favoritullgarner. Gillar färgskalan och den mjukhet plaggen får efter tvätt. Väldigt lättstickat.
Stickor: 4,5 mmKnapparna är pärlemorknappar från knappburken.

Jag är nöjd med min kofta, den är jätteskön. Jag valde färg med tanke på mina sommarkläder, som jag hoppas att den kommer att gå bra ihop med.

Jag sätter en extra stjärna för modellen för jag kan gärna sticka den igen.6 kommentarer:

Unknown sa...

Koftan var fin og sitter veldig fint på deg. Jeg synes fargen var flott. :))

Rosenvante sa...

Passar dig ypperligt. Fin modell och jag gillade halsen jättemycket, precis så där lagom öppen. Den kommer du att använda dig av mycket och färgen gör ju att den kan användas till mycket också. Håller med dig för extra +

ANNEPÅLANDET sa...

Veldig fin - og nydelig farge!
Ha en fin uke!

disa sa...

Vilken härlig kofta!! Jätte fin. =)

Garntrollet sa...

Supersnygg! Som vanligt i en härlig färg som du passar så bra i.
Ha det bra.

(Jag sitter hemma och är avis på alla skådare som får se den svartvingade gladan i... vart vra det nu... Småland..) :-( :-)

Ullgarnet sa...

Väldigt vacker kofta!