tisdag 30 november 2010

Vinterstickat
Hallå, hallå. Nu för tiden jobbar jag mycket för tomtefar. Och som ni nog känner till så är han lite hemlig av sej så här i advent. Men några saker som jag stickat på sistone kan få vara med här på bloggen.


Gingerbread hat har stått länge på att göra-listan. Och jag har länge varit nyfiken på att prova Drops Nepal. Tillsammans passar de båda sakerna väldigt väl, kan jag se nu.Mönster:
Enkelt och rejält mönster som är lätt att följa. Gillar modellen som sitter åt lite grann, som jag vill ha det. Mönstret är lätt att modifiera genom att ändra antalet rapporter eller öka/minska bredden på något av mönsterelementen. Jag gjorde storlek M och det passar mitt huvud som är 59 cm bra.

Garn:
Drops Nepal. Trevligt att sticka med. Finns i fina färger. Passar bra till flätmönster. Trevligt garn som jag nog kommer att använda igen.

Stickor:
Jag stickade hela mössan på strumpstickor nr 5 mm.
På bilden har jag också på mej halskragen Eleanor från Knitty Deep Fall 2010. Ser inte så mycket ut för världen på mina bilder så titta gärna på orginalet. Varm och skön är den, och absolut 'klifri', stickad i Debbie Bliss Baby Cashmerino. Rekommenderas för den som vill prova på att sticka spetsstickning - litet och överblickbart, relativt grovt garn och bara första grundkunskaper i spetsstickning krävs.

3 kommentarer:

Helena sa...

Den ser varm och skön ut, och i en frisk färg.

Pixi sa...

Ohh vad fina saker!! kram kram =)

teresa sa...

Vilka fina modeller, båda två. Inspirerande.
Lycka till med tomtestickandet (själv har jag lite svårt för att sticka när jag måste...).