måndag 18 januari 2010

...och två par strumpor åt lille, lille bror.

Jag vet inte hur många femtonåringar som önskar sej raggsockor i julklapp. Det är nog en avvikelse betingad av hemmiljön! I varje fall var det så i det här fallet.Tre nystan Raggi från Järbo blev två par strumpor. Första paret gröna, stickade på vanligt vis uppifrån och ner. Till det andra paret använde jag resten från det första och ett nytt nystan och stickade från tån och upp. På så sätt kunde jag utnyttja garnet maximalt. (Jag kanske ska berätta att den lille gossen har 43 i skostorlek…)I mellandagarna blev det även att bonuspar. Jag hade ett nystan Zauberball från Schoppel wolle i en 'Crazy' färg som jag gärna vill prova. Därför stickade jag ett par helt vanliga strumpor, utan krusiduller.


Och jag gillade garnet. Det är tvåtrådigt, och jag har läst att flera har haft problem med att garnet delar sej när man stickar. Jag tycker inte att det är något större problem. Garnet är tvärtom lättstickat, lite glatt och löper lätt när man stickar. Jag använder det gärna igen, färgerna är ju dessutom trevliga.

Men jag funderar lite över den entrådiga varianten av samma garn. Jag är lite misstänksam mot entrådiga sockgarner. Någon som provat?

5 kommentarer:

Unknown sa...

Sokkene var flotte. Det er gøy å strikke til 15 åringer som vet hva de vil ha.

Linda sa...

Haha, klart betingat av hemmiljön! :) Finfina sockor!

Sunna sa...

Jag är så sugen på att lära mig sticka sockor från fel håll, har du något bra tips på mönster?

Gittan sa...

Hej,hur stickar man sockor från tån, det vore kul att veta. Vilka fina sockor du har gjort och allt annat som du har på bloggen.Kika gärna in på min nya blogg/Gittan

The Willow Fairy sa...

Jag har bara stickat i det entrådiga garnet och det delar sig lite, men inte så att det har stört mig, då har jag svårare för garnstudios cotton viscose.