söndag 6 december 2009

Andra advent


Tiden går så fort. Redan andra advent. Trots det är det ännu ganska milt ute och vi har knappt haft frost ens nattetid. Men mörkt är det i alla fall tidigt, så på det sättet är allt som det skall vara. Då är det mysigt att sitta i soffhörnet med sin stickning och tända ljus och dricka glögg.


Det mesta av det som stickas just nu är julklappar och det passar alltså inte här på bloggen. Det får sparas till efter julafton. Men några saker har jag att visa i alla fall.

Till en hästvän stickar jag de här vantarna från Muffin. Jag stickar i Visjögarn, ett av mina favoritgarner. Första vanten är färdig.
Och så här ser baksidan ut.

Muffin har gjort flera jättefina mönster på sockor och vantar, så om du inte har hälsat på hos henne tycker jag absolut att du ska göra det.


Första Miss Marple-sockan är också klar. Klart rolig stickning, eftersom tekniken var helt ny för mej. Men eftersom de inte ska bli julklapp så får den andra sockan vänta till efter jul.


Nu ska jag återgå till julklappsstickningen. Ha det bra på adventskvällen!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Virkelig nydelig votter. Sokken var også fin. Jeg synes også tiden går fra meg selv om pinnene går fort nå. Skulle enda ha strikket en del, men jeg tror ikke helt jeg blir ferdig med alle planlagte ting. c,")

Rosenvante sa...

Både vante och strumpa är suveränt vackra.

Sunna sa...

Jag har tittat och beundrat vanten flera gånger, hur kan ni bara sticka så vackert