onsdag 20 februari 2008

Klara, färdiga, gå


Jag har fått rolig post idag, från Garnkorgen. Tre härvor från Lorna's Laces. De melerade ska bli ett par sockor, 'Beaded Swirls Socks'. Det ska stickas in pärlor i mönstret, det ska bli väldans spännande, för det har jag aldrig gjort förut. Fast först får jag skaffa pärlor, det får bli vid nästa stadsresa. Rosa eller rökfärgade kanske.
Den rosa härvan garn har glömt bort varför jag beställde, men jag gillar färgen, så den kommer säkert till användning.

Se'n var det ett nystan chokladbrunt garn från Debbie Bliss, 'Baby Cashmerino. Det ska bli en födelsedagspresent som ska vara klar till på söndag. Det blir att sätta igång direkt. Färgen är verkligen mörk choklad och garnet känns mjukt och skönt.

Till sist låg det en omgång strumpstickor nr 2.5 i paketet. Ska bli roligt att få prova om det är så skönt att sticka med ädelträstickor som alla säger. Jag har några vanliga jumperstickor i björk, men de gillar jag inte. Dels för att det glider dåligt på dem, dels för att det kommer stickor ur spetsen. Men ebenholz låter hårt och bra…


Här är mitt senaste projekt. Jag stickar fingervantar i Austerman 'Step', Garnet med Aloe vera och jojoba-olja. Det skulle ha blivit ett par strumpor, men så kom jag på att mina torra, nariga händer skulle kanske gilla det här garnet. Det känns faktiskt mjukt och skönt att sticka med. Jag ville prova zigzag-stickning, så det blev en zigzag-mudd. Jag tycker att det blev fint. Annars är det ett helt vanligt vantmönster som jag provat medan jag stickat. Nu gäller det att den andra blir likadan, åtminstone nästan.


3 kommentarer:

Efwa - Medea sa...

Fina vantar, fint garn! Jag har också stickat fingervantar i det garnet, men fingrarna är kvar på den ena. Garnet räckte till sockar också förresten. Ska lägga upp dem i min blogg någon dag.

Anna sa...

Så vackra garner du fått med posten! Ädelträstickor är mina favoriter, lyxigt, bra och vackert!
Ska bli spännande att se dina kommande sockor med pärlor!

Strumpstickan sa...

Lorna Lace har så vackra garner!